My Blog
Week 40

Week 40

Nou, na een lange tijd niet geschreven te hebben is hier weer een post. Er is zeker veel gebeurd in de tijd dat ik niet heb geschreven maar nu is het balletje weer aan het rollen!

Dus de laatste keer dat is wat het gepost was ik aan het wachten op dat het doorging, had ik net gesolliciteerd voor een baantje en was school bijna afgelopen. Ik zit nu al weer aan mijn tweede baantje, ik heb drie weken terug gehoord dat het doorging (:)) en over een week heb ik al weer vakantie.
Mijn eerste baantje was bij een hotel/restaurant, ik werkte in de afwas twee keer per week, ongeveer vijf uur per dag. In de vakantie was dit prima maar toen ik in de laatste weken voor school zat wist ik dat ik dit nooit zou kunnen volhouden tijdens school. Ik heb ontslag genomen en ben aangenomen bij de Dirk als vulploegmedewerker! Dit baantje is veel beter en ik heb het hier zeker naar mijn zin.

En nu waar het echt om gaat, mijn Exchange Year. We gingen avondeten en toen ik ging zitten drukte mama een opgerold blad en een cadeautje in mijn handen. In het pakketje zat een mix voor American pancakes en op het papier stond groot de Amerikaanse vlag met daaronder de tekst: Emma Keijzer, class of ’23. Ik wist niet helemaal hoe ik moest reageren en m’n brein stopte even met werken. Een week later werd het nog officiĆ«ler, ik zat boven en hoorde papa de trap op komen. Hij kwam binnen met een stapel papieren in zijn handen en ik zag dat het het contract was. We ondertekenden het en toen was het nog zekerder. Een paar dagen later kreeg ik een e-mail dat het contract was geaccepteerd bij EF en toen was het helemaal officieel: ik ga naar Amerika. Ik denk dat het nog steeds niet helemaal doorgedrongen is maar eens in de zoveel tijd krijg ik zo’n gedachte door m’n hoofd, damn ik ga gewoon weg.

Mijn beste vrienden appte en belde ik direct, de een was nog enthousiaster dan de ander. Daar werd ik nog blijer van en het wordt steeds echter.

Op dit moment moet ik een profiel aanmaken dat volledig over mij gaat; mijn favoriete eten, m’n familie, vrienden, hobby’s, school noem het maar op. Ik moet nog meer dingen ondertekenen en documenten moeten ingevuld worden aan alle kanten. Ik zit met een hele groep in een whatsappgroep en we hebben al een zoommeeting gehad waarbij we nog meer te horen kregen. Ook heb ik een internationale webinar gevold over je cultuur delen in je gastland. Elke maand zijn er activiteiten met iedereen die meedoet uit jouw land en we gaan zelfs een keer op locatie wat doen. Al deze dingen zorgen ervoor dat ik er nog meer zin in heb en ik kan nauwelijks meer wachten!
Met een paar andere studenten heb ik al geappt en ik denk dat het een hele leuke groep is, hopen dat we snel op locatie kunnen komen!

Komende dagen moet ik mijn profiel afronden en heb ik weer een online meeting, ook zit ik in m’n laatste weekje school voor de herfstvakantie en denken alle leraren dat ze leuk zijn en drukken er dus nog wat toetsen doorheen. Laatste weekje knallen en vrijdag afsluiten door met de hele klas in de achtertuin een halloweenfeest te houden. De komende week wordt stressvol, maar het is het zeker waard!

xx Emma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *