My Blog
The Beginning

The Beginning

Hallo allemaal! Vandaag wil ik jullie wat vertellen het hele idee achter deze site en mijn droom om naar Amerika te gaan.

Om eerlijk te zijn heb ik geen idee wanneer het idee zelf is ontstaan. Ik heb altijd gekeken naar films en series over Amerikaanse High Schools en ik heb altijd gedroomd om daar rond te lopen, naar wedstrijden te gaan en de hele High School Experience mee te maken. Maar het is pas aan het begin van dit jaar tot me doorgedrongen dat ik dit echt zou kunnen meemaken. Ik zet nu ook alles op alles om dit werkelijkheid te laten worden en op dat vliegtuig te stappen.

Begin dit jaar kwam het eigenlijk heel casual op in een gesprek. Ik liep in de keuken met m’n moeder en zusje en opeens hadden we het erover. Stiekem had ik allang iets opgezocht hierover en ik had de perfecte kans om het op te brengen. Die avond had ik het er met mijn vader over en die zei dat als ik dit echt wilde moest ik actie ondernemen. Dit deed ik. Ik heb een organisatie gevonden en hun website zo ongeveer uit m’n hoofd geleerd 🙂 Maar dit onderwerp is niet je normale woensdagmiddag gesprek en ik was extreem zenuwachtig om het weer op te brengen. En het was niet totdat mijn vader en ik in de auto zaten dat we het er weer over hadden.

Weer kwam het heel normaal op in een gesprek en ik vertelde dat ik al heel veel onderzoek had gedaan hierover. Toen we het er even over hadden kwamen we tot de conclusie dat ik nu écht actie moest ondernemen. De volgende ochtend heb ik mijn mentor een mail gestuurd en de hele dag mijn mail zitten refreshen. Ik ging slapen en toen ik de ochtend erna weer op mijn telefoon keek zag ik dat ik een mail terug had. Mijn mentor was heel enthousiast en wou graag een gesprek hebben om het er met mij over te hebben. Ik heb toen om kwart voor zeven ‘s ochtends de woonkamer door gesprongen van blijdschap.

Sindsdien is er redelijk wat veranderd; ik heb al een online webinar gehad van een organisatie, een site opgezet, een brochure gekregen, gesprekken met leraren gehad en nog meer zitten kwijlen over het idee dat dit echt zou kunnen gebeuren. Meestal is het het eerste ding waar ik aan denk als ik wakker word en het laatste waar ik aan denk als ik ga slapen.

Bij elk woord dat ik schrijf, bij elk gesprek dat ik heb en bij elke gedachte eraan dringt het steeds meer tot me door dat er echt een mogelijkheid is dat ik naar Amerika zou kunnen gaan. Bij elke stap die ik zet krijg ik een grotere glimlach op m’n gezicht. Ook al is het natuurlijk nog niet helemaal zeker, maar eigenlijk kan ik niet veel langer meer wachten.
XX

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *